Tosin ei kesä lomaillessa mene vaan töissä, työharjoittelussa, koulutöitä tehdessä ja kennelvuorossa... Mutta kesä kumminkin. :)

Perjantaina treenailtiin pari tuntia tokoa, tosin melkein koko aika meni leikkimielisen temppukisan merkeissä. Aluksi Kujeella seuraamista: Pipa antoi vinkkejä poikituksen ja edistämisen poistamiseen, tosin niiden avulla se lopettaa tiiviisti seuraamisenkin, joten sovellellaan. Minon kanssa voittajaluokan kaukokäskyjä: hyvät, M tarjoaa vaihtoja itse hyvin herkästi -> pidätetään ja kehutaan helpoissa asennonvaihdoissa, vaikeammissa/epävarmemmissa palkka heti vaihdon jälkeen. Näytin myöskin Mn ruudun, joka oli ok, matkaa vaan pidentää ja ruutua isontaa. Minon kanssa voitettiin toko/temppukisa, johon kuului mm. seuraamirata, alueelle lähettäminen, nopein luoksetulo, ohjaaja heitti esineitä alueelle ja koira haki.

Molemmat koirat olivat siksi mukana, että äiti tuli minua ja Kuikkista Kannuksesta. Perjantai-ilta meni ajellessa kotiin, poikettiin Tuurissa jäätelöllä ja pienillä ostoksilla. Mukaan tarttui mm. laukku kameralle. Niin, minä sain vihdoin sen jumalesineen, Canon EOS 400Dn. <3 Uutta objektiivia haaveillessa... Mutta nautin suuresti jo tästä itse vehkeestä :) Kiitos mummo&pappa, vaikka ette tätä luekaan!
Tänään sitä testailinkin jo Iidan ylioppilasjuhlissa. Onnea vielä kerran ylioppineelle, sie selvisit - ja vielä kunnialla!

Aamulla ennen juhlissa kiertelyä (kolmet olisi ollut, mutta ehdittiin vaan kaksiin kakkukesteihin) käytiin metsässä lenkillä sessujen kanssa. Otettiin siinä ohessa hakua hitunen. Minolla kaksi näkölähtöä: ensimmäisellä alkoi empiä puolessa välissä, kierteli piilolle. Toisella lähti ihan hakoteille, maalimies hetsasi piilosta -> hyvä. Mutta kun ei tahdo tehdä haamuja, tulee vaan haittaa... Kujeelle pitii myöskin näyttää haamua metsässä, herra ottaa pistot jolkotteluna eli kirmaa päämäärättömästi metsässä yrittäen ottaa hajua maasta. Tuuli kiemurteli, mutta tuuli-ilmaisu sujui kuitenkin kohtalaisesti. Huoh, mikään maastohomma ei toimi etenkään Kujeen kanssa - vain sisähaut.

Kesäsuunnitelmia on tehty, mutta treenijutut pitäisi vielä miettiä oikein ajatuksella, nyt on vain hajanaista pohdintaa.
Työt puutarhafirmassa alkavat heti maanantaina 4.6., samoin agitreenit Kujeen kanssa. Pääsimme onnekseni maantain ryhmään kivalle kouluttajalle. Töitä riittää 15.6. asti, sitten lähden juhannusviikoksi (25) kennelvuoroon Kannukseen. Takaisin töihin palaan 26.6.-13.7. Siinä välissä onkin tokon joukkueSM-kisat Piikkiössä, edustamme Kannuksen koiruuksia eli koulun oppilaiden ylläpitämää seuraa, avoimessa luokassa. Kesäkuu voi siis mennä aika tokopainotteisesti Kuikelon kanssa, se pirun seuraaminen pitää saada kuntoon... Ja nouto ja luoksetulo. 16.7-5.8. (viikot 29-31) oleilemme Turun lähistöllä työharjoittelussa Kaisan Hilskan Koirataito-yrityksessä, odotan innolla. :) Sitten onkin jo lähtö lukiojaksolle Kannukseen 11. tai 12.8... Kesä menee äkkiä näin kalenterissa, kuten myös käytännössä. Odottelen pentu-uutisia koko kesän, että tietää mikä syksyllä odottaa... Treenaillaan shetlantilaisten kanssa tokoa, jälkeä, hakua, esineruutua ja temppuja, sekä Kujeen kanssa agilityä. Kisoja ei ole muita kuin tokon joukkueSM, shelttierkkarissa saatan käydä koulutehtävän takia.

Alan väkertää uutta blogia, jonne merkkaan treenit paremmin, mutta sen tekemisessä voi kestää. :D