Paljon onnea rakkaalle Maknustille, joka täytti tänään 4 vuotta! <3 Kilometrejä on takana, mutta meno vaan kovenee, kiitos Minukkaiseni että olet.

Tänään koirailtiin normiin tapaan hela dagen. Video-osuus uusittu kokonaan, tämän päivän treeneistä otoksia tuosta laatinkon linkistä -->

Aamulla kampesin itseni aamulenkin yhteydessä tekemään jäljet molemmille läheiselle niitylle, jossa oli kuivaa heinää ja orastavaa uutta. Potkin jälkiä tosissani ja sain ne näkymään, mikä helpotti omaa työskentelyäni. Kujeen maha mourusi koko yön tyhjyyttään, joten odotukset olivat korkealle herran jäljestyksen suhteen.
Tein Klle n. 20m suoran jäljen, satunnaisesti tyhjiä askeleita, lopussa aamuruoka. Innostin Kujetta jäljelle mentäessä, annoin sen kävellä edellä ja löytää "vahingossa" jäljen, en siis varsinaisesti lähettänyt sitä -> vähemmän painetta. Kuje eteni reippaammin kuin eilen, reipastui ja paransi vauhtiaan loppua kohti, mutta oli silti tarkkana askelten kanssa - vain pari jäi tarkistamatta. En puuttunut liinalla ollenkaan, vaan roikuin perässä ja liina ei mennyt edes jalkojen välistä. Toivottavasti Klle jäi hyvä fiilis seuraavia jälkiä varten, huomenaamulla uudelleen.
Minolle tein n. 60m pituisen jäljen, jossa oli kaksi kulmaa (oikealle ja vasemmalle), nameja kulmissa tiuhaan ja muuten satunnaisesti. Mino odotteli kiltisti paikallaan sen aikaa kun Kuje jäljesti, vaikka vinkui kovasti kun hain Kurmelon sen vierestä. M osaa jo lähtörutiinit, vinkui taas mutta lähti tarkasti innosta huolimatta. Mino tarkasti itsenäisesti lähes joka askeleen, muutaman kerran jouduin huomauttamaan liinasta, että muisti käyttää nenänsä joka askeleessa . Mino ei enää paineistu liinasta, vaan on oppinut että kun huomautetaan, pitää tarkentaa. Kulmissa M tuntui havahtuvan, että haa, tässä onkin jotain jännää ja uutta - se tarkensi työskentelyään. Ensimmäinen kulma meni myötätuulen ansiosta hyvin, toisessa nokka kävi n. 20cm kulmasta ylitse, joten en puuttunut siihen vaan kehuin kun M palasi askeleelle. Todella hienoa työskentelyä taas, olin tyytyväinen!

Lenkin jälkeen lähdettiin pikimmiten Lahteen näyttelyyn katsomaan äidin kanssa. Istuskeltiin shelttikehällä urosten ajan tiiviisti, mutisin mielipiteitäni koirista äidille, joka yritti parhaansa mukaan oppia kulmauksia, liikkeitä ja muita rakennejuttuja. Tuomarilla oli mukava linja, hän piti osaksi samoista koirista kuin minäkin ja sijoitti oikeasti hyviä koiria! Tauon aikana kierreltiin katsomassa Berralta uutta treeniliiviä, harmi vain ettei oikean kokoista ja väristä ollut, joten joudun tilaamaan jälkikäteen. :/ Irtorullatarjonta oli heikkoa, joten ostin pienen patukkamallisen rullan ja muoksin siitä sitten pantaan kiinnitettävän. Narttuja seurasimme avoimeen luokkaan asti, sielläkin tuomarin hyvä linja jatkui ja mukana oli todella kauniita koiria.
Käväisimme Lahdessa myös mummolassa syömässä ja saatiin evästä mukaankin.

Kotona lähdettiin sessujen kanssa lenkille kanavan maisemiin kameran latautuessa. Palattiin hakemaan treenikamppeet ja kamera, joiden kanssa suunnattiin kanavapuiston nurmikentille treenaamaan ja videoimaan.
Mino
Ruutua kotona olevilla kartiomerkeillä. Merkit olivat reilun metrin päässä toisistaan, alusta keskellä ruutua. Äiti teki ruudun, mutta minä kävin tarkistamassa etäisyydet kumminkin. Tehtiin 10-12 metrin etäisyydeltä. Mino meni ruutuun varmasti ja suoraan, vauhtia kaipaisin vielä vähän lisää, mutta sitä kasataan sitten kun tekniikka on varmasti hallussa. Vaihdeltiin lähetys suuntia ja yhtä hyvin meni. Pikkupoikaa perheineen kiinnosti treenailut kovasti, seisoivat jonkin matkan päässä eikä M ottanut nokkiinsa.
Seuraaminen oli hyvää, tein paljon lyhyitä pätkiä. M oli kivasti mukana, istumiset oli tosin hitaita, mutta muuten ihan kivaa eikä kamalaa edistämistä.

Kuje
Luoksetulo tehtiin ihan videoinnin takia, mutta hyvä sitäkin on kertailla. K tuli nopeasti, ei törmännyt ja kääntyi hyvin sivulla. Hauskaa.
Seuraaminen näytti jopa minusta aika ajoin kamalalta. Kujeelle tauko on tehnyt siinä mielessä hyvää, että se on (jos mahdollista) vieläkin innokkaampi ja kestävämpi, mutta tekniikka kusahtaa. Videoilta voi katsella kaunista poikittamista ja estämistä. Tein videoitujen seuraamisten lisäksi kaksi piiiiitkää seuraamista (BH kuvio puoliksi, välissä siis palkka) ja hyvin meni.

Iltasella piti tehdä vielä jäljet, mutta kello oli jo 8 kun tultiin treenaamasta ja sää aivan kamala, joten jätettiin huomiselle.