... tai Eelis kukkapenkissä. Maanantain kitkin selkä vääränä välillä helppoja ja välillä vaikeita kasveja. Polttamaan en itseäni onnistunut, mutta polvet ja selkä kyllä kertoivat tehneensä osansa. Yllättävän kivuttomasti agilitytreenit kuitenkin luonnistuivat - sekä minulta että Kujeella. Töiden jälkeen ennen treenejä lenkkeiltiin mm. uimaan ja treenattiin tokoa. Mino treenasi hallin kentällä tokoa Kn treenien jälkeen. Kirjaan kaikki maanantain treenit samaan syssyyn:

Kuje
  • luoksetulon pysäytys: Lyhyellä matkalla (alle 15m) ok, parempikin voisi mutta kelpasi. Pidemmältä matkalta homma lusmusi, K ei laittanut etujaloilla kunnolla vastaan -> valui luultavasti lähes yli oman mittansa. Korjailtiin tekemällä pysäytyksiä puun kiertämisen jälkeen ja edessä juoksemisesta, onnistuivat.
  • kaket: Vahvistin pääasiassa ensimmäistä istumaannousua, napakoitui ja nousi ekalla 10m päästäkin.
  • seuraaminen: Ennen agivuoroa tein seuraamista kontaktikävelynä, oli helppo nähdä koiran asento ja paikka sekä tuntea se kun Klla oli viilennyspyyhe päällä. :D Aluksi edisti, mutta hyvin nopeasti parin kaartelun ja yllättävien täyskäännösten ja vasempaan kääntymisten jälkeen sai paikan oikeaksi. Näitä vaan paaaaaljooooon...
Agility
Osmo oli tehnyt mukavan ja lyhyen radan. Mukana oli puomi, keinu, kepit ja hyppyjä, oltiin maneesissa.
1. rata
Alku oli vaikein: kaksi hyppyä, jotka vievät suoraan puomille, kun pitäisikin mennä reilut pari metriä puomin aloituksen ohi vaikeaan keppikulmaan. Ensimmäisellä yrittämällä sain Kn nätisti kontaktipinnan puoleen väliin ohitse, mutta sitten käänsin ylävartalon puomille -> koira kiipeämään. Homma korjaantui kun vähensin omaa etenevää liikettä ja sijoituin kauemmas eli kontaktialueen jälkeen (kuten olin suunnitellut, mutta en toteuttanut ensin). Kepityksessä ei ongelmaa, onneksi. Kannuksen kepit kun olivat niiiiin hankalat törröttävine rautoineen. Kepeiltä koiran olisi pitänyt lähteä viimeisestä välistä etenemään minusta poispäin leikaten edessä, mutta Kuje ei osaa -> treenattiin kerran ja homma toimi kun maltoin taas... Irtosi komeasti pitkillä esteväleillä olevan suoran ja kääntyi silti hyvin 90 astetta keinulle. Minä kaahasin päälle keinulla kun jäi luppoaikaa, joten koira haki ohitse. Osmon taikaviivan takaa onnistui. Takana takaakierto ja välistäveto, uskalsin jättää melko hyvin ja homma toimi pienillä kaarroksilla.
Ensimmäisen radan kontaktit olivat kummalliset. K ei tullut puomilla suoraan onoffiin kuten aina, vasta toisella käskyllä. Keinulla piti opastaa villoista oikein, kun ei tahtonut tajuta lainkaan, vaikka tietää kyllä että niin kuuluu tehdä - käskyä ei osaa kunnolla, mutta silti. Lopuilla kerroilla ei mitään ongelmaa kummassakaan kontaktissa, ihme jätkä.

2. rata
Helppo rata kaikenkaikkiaan, nollalla läpi. Loppukuvion toistin pari kertaa, sillä tahdoin takoa päähäni että pitää viedä kauempaa.

Mukavat treenit, koira ei väsähtänyt tippaakaan vaikka oli kuuma ja treenattu, lenkkeilty ja uiti ennen treenejä. Kuje kääntyy hyvin kovastakin vauhdista, kun käskytän kunnolla enkä piperrä tyyliin "Kuikka etkö viitsisi vähän kääntyä jooko joo". Kontakteita pitää työstää ettei noita ihmejuttuja tule enää.

Mino
  • luoksetulon pysäytys: Toimi hienosti käsimerkillä, jättekiva! Pitkältäkin matkalta napakat etupään jarrutukset, eikä kääntymisiä.
  • seuraaminen: M jotenkin paineessa ja lötkö, mutta seurasi silti ok. Edistämistä hitusen. Hallilla seuraaminen napakkaa, hyvät takapään käyttämiset.
  • puunouto: Tein pari kokonaista noutoa. Ensimmäisellä kerralla M otti kapulan liian nopeasti -> hassu ote ja hidas palautus kun kapula roikkui kummallisesti. Toisella ok, palautus voisi olla ihan sivulle asti laukkaa, nyt otti pari raviaskelta. Vauhdittamiseksi muutama lyhyt haku, palkka kriittisellä etäisyydellä (siinä missä vaihtaa raville) minusta.
  • ruutu: 1,5m x1,5m, oranssit kartiot ja pikkuinen 5cm x 5cm alusta keskellä. Etäisyyksiltä 5m, 10m, 12m ja 15m, toisesta suunnasta vain 15m. Nopeita, tarkkoja. Kerran M ei lähtenyt vaan jäi kyselemään, juuri ennen tätä oli alusta ollut hukassa läheltä otetuissa toistoissa. Aletaan suurentaa ruutua ja pidetään matka tässä. Pehmeä vesileikkipallo oli hyvä heittää, ei osu kovaa Mn naamaan kun saa sen ruutuun.