Päätin vaihtaa blogimme vuodatus.netin alaiseksi, kun blogger alkoi käydä hermoille. Tämmöistä täällä, katsotaan kuinka kauan. Huomatkaa hyvät ihmiset (ne pari ketkä tätä lukee) että tuossa sivussa on linkkejä esittelyihin ja kuvia katselemaan, jossain vaiheessa tungen photobucketiin ehkä videoitakin. ;)

Eilen siis Minon kanssa lääkärisedän luona selkää kuvauttamassa kun se on oireillut: lihasjumeja etenkin ristiselän alueella, köyryssä kulkemista, lyhyt askelpituus yms. Hieronnalla ja ahkeralla venyttelyllä ollaan yritetty, lämmitellään/jäähdytellää aina hyvin ja nyt uusin villitys on akupunktio, ainoa joka tehoaa kunnolla. Parin viime viikon ajan Mino on ollut rasituksessa temppujen ja lenkkien suhteen ja selkä on edelleen hyvässä kunnossa akupunktion avattua sen.
Kuvattiin pystykuva, sekä koko ranka molemmilta puolilta. Lääkäri sanoi: lonkat erinomaiset, hyvä ranka ja erityisen hyvä ristiselän alue, lievä epäsymmetrisyys ristiluussa (luupiikki vasemmalla puolella). Sanoi että tilanteen mukaan treeniä, hoitona akupunktio ja lääkkeet tarvittaessa. Suomeksi sanoen suunnilleen samalla tavalla jatketaan kuin ennenkin, mutta helpotti todella kuulla että ei ole spondyloosia tms.
Mino nukkuikin sitten koko päivän kun ei herätyspiikkiä haluttu. Lepopäivän olivat molemmat ansainneetkin, Kujeen kanssa käytiin pikaisesti rannassa temuamassa kun ei pientä narkkaria voinut valvomatta pitää kauaa. Kouluhommia sain tehtyä onneksi jonkun verran, ei ihan harakoille mennyt tiistai.

Tänään lähdettiin heti aamusta mummolaan jälleen. Sain opastaa mummoa taas jos jonkinmoisen ongelman kanssa tietokoneella, vastineeksi herkkuja. :D Sinänsä hyvä diili. Koirien kanssa kierrettiin tunnin lenkki leppoisaan tahtiin välillä treenaillen. Syynä tähän oli suunnitelma mennä illalla agilityä treenaamaan. Sitä ennen kävin työhaastattelussa kesätyötä varten ja sain paikan, jeis! Äiti lämmitti koiria tämän aikaa, mutta hukkaan se meni, sillä hallilla oli jo tokotreenit käynnissä ja tuntuivat kestävän pitkään. En kehdannut mukaan mennä kun oli niin gurua porukkaa bordercollieineen, joten otin auratulla kentällä tokoa (analysoin loppuun). Treeneistä kaupan kautta kotiin mässyttämään jälleen, saan loppuviikon lenkkeillä kuin hullu... Mutta niistä treeneistä.

Mino
seuraaminen:
Tein ensin Kujeen kanssa ja sen oli sitten näköistäkin: Mino pomppi, poikitti, poukkoili ja edisti rumasti. Siispä kontaktikäveltiin pitkää pätkää, vahvistin oikeaa kohtaa kiinnitin huomiota siihen, missä ja miten annan palkan. Parani loppua kohden, mutta on se vaan niin vaikeaa taas. Tein lisäksi kontaktikävelyä siten, että äiti liikuskeli häiriönä ympäriinsä ihan lähellämme, pomppi, juoksi ja mölisi. Mino katseli kummallisen paljon, huomautin siitä sille -> lopetti. Kiersimme äitiä ympäri, tässä väljyyttä ja epävarmuutta, näitä pitää treenata!

paikallamakuu:
Pyysin luvan mennä hallin reunaan tekemään paikallaoloa kun muut treenasi. Tein BH-kokeen muotoisesti eli koira kentän reunassa, minä siihen selin n. 10m päässä. Äiti tarkkaili ja kommentoi Minon toimintaa. M makasi tarkkana, rauhassa ja hyvin, vilkuili treenaajia välillä, haukahti kun tekivät luoksetuloa (joku tömisti jalkoja?) -> kielsin eikä tehnyt uudestaan. Kävin välissä palkkaamassa + vapauttamassa, kokonaisaika jotain 4min pintaan.

Kuje

seuraaminen:
Tehtiin 3x pitkiä (50-80 askelta) kontaktikävelyitä, jotka sisälsivät juoksua, hidasta kävelyä, pysähdyksiä, käännöksiä joka suuntaan, kaartelua ja perässä kävelevän äidin. Koira oli sanalla sanoen loistava! Täsmälleen sitä mitä tahdon koko ajan, ihan loistavaa seuraamista. Äidistä ei välittänyt tippaakaan. Ainoa mistä huomauttaa, oli käännökset oikealle: niissä pieni väljyys, joka sekin johtui minun vaikeasta kävelystäni. Olen todella tyytyväinen, ehkä siitä sittenkin tulee hyvä.
Tein myös käskyn kanssa 5x muutaman askeleen seuraamista ja käännöksiä, menivät oikein hyvin. Lisäksi vielä käskyn kanssa kaksi 20 askeleen suoraa, aivan upeaa jälleen. Käsky ei ainakaan lannista koiraa, tuntuu että se tiivistää entisestään jalkaa vasten. Ainoa vaan että se kiljahtelee välillä aluissa...

asennot:
Kävelin ympäri kenttää pyörien eri suuntiin yms, käskyttäen satunnaisesti istumaan, maahan tai seisomaan. Annoin käskyt koiran ollessa jommalla kummalla sivulla tai edessä, aina liikkeessä. Maahanmenot normaalin hyviä. Seisomisen muisti hienosti (sitä tehtiin paljon ennen kuin K jäi kotiin), oli oikein täpäköitä jäämisiä, annoin edessä pienen käsimerkin. Istumisessa epävarmuutta, tein siis hitaassa kävelyssä ja annoin apuja kropalla tai käsimerkin.

paikallamakuu:
Pyysin äidin häiriöksi hyppimään, kävelemään, jeejettelemään, käskyttämään yms. Etäisyyttä minun ja koiran välillä oli n. 3m. Kuje pysyi hienosti vilkuilematta kun äiti käveli, pomppi ja lauloi sen ympärillä. Nousi kerran kun äiti sanoi "vapaa, tule mennään" -> ukkospilvi pään päällä kävelin luo, mutisin kiukkuisesti ja käskin uudestaan maahan. Äiti teki uudestaan, ei noussut -> kehut. Äiti sai käskyttää istu, mennään, vapaa, kutsua nimeltä, houkutella eleillä yms. eikä K reagoinut, jes. Ensi kerralla otetaan lelu mukaan ärsykkeeksi!

Huomenna pitää ehdottomasti tehdä kouluhommia ja treenata sekä lenkkeillä. Aamusta lähdetään kaupunkiin ostoksille, mm. synttärilahjoja katsastellaan. Tänään soittelin Teijaa treeniseuraksi perjantaille, saa nähdä onnistuuko.