Uusi ulkoasu astui voimaan, innostuin Marjon blogin uusimisen jälkeen muoksimaan omaanikin.

Tavan viikko on takana taas. Koulujuttujen kanssa piti sitten kiirettä, kiitos laiskan talviloman. No mutta, ohi on nyt puhe ja kirjavertailu, saa nähdä mitä palautetta tulee, tuskin mitään hyvää kun en viitsinyt panostaa etenkään kirjojen kanssa.
Joka ilta tuhersin koulujuttuja, onneksi läksyt (jopa matikka!) sujuivat kivuttomasti, joten jäi äikän juttujen jälkeen aikaa koirillekin. Pitkät yölenkit pitkin Kannusta olivat mukavia. Ja treenatakin ehdin, mutta myöhemmin. Illat tosiaan venyivät yöksi, kun kaiken tahdoin saada tehdyksi, mutta en sentään istunut aamukuuteen koneella ja lähteny kouluun nukkumatta kuten eräät...

Niin tosiaan, koirat. Minulla on nyt molemmat mukana, yhteensä 3 viikkoa. Äidin kummitytön synttärit on edessä ja minä pikku murmeliani mihinkään hoitoon tahdo laittaa, joten Kuje tuli tänne, onneksi tämä onnistui näin. Nyt olisi aikaa treenata, kun vain saisi itsestään irti muuta kuin seuraamisen jankkaamista... Mutta kun se on niiiin kivaa kun K seuraa lopultakin hyvin. Vaan ei seuraa kauaa, jos joka päivä hinkkaan sen kanssa pitkiä aikoja.
On ihan hölmöä olla täällä molempien kanssa. Olivathan ne syksyllä ennen nuoSM tokoja samaan aikaan, mutta kuitenkin. Olen niin tottunut, että täällä on vain yksi, jolla on jakamaton huomioni ja nyt tuntuu että ne ovat vain lauma. Toisaalta on minä ja pieni laumani, "omassa paikassa". <3

Viime viikolla minä vanhenin, 17 vuoden rajapyykki saavutettu. Vuosi enää ja saan elämän: ajokortin (ja toiv. myös auton joskus), a-oikeudet... ja enemmän rahan menoa. Eikä minua kuitenkaan oteta tosissaan, vaikka kuinka olisin 18, kun näytän korkeintaan 8-vuotiaalta kasvatuksen alla olevan pottakampaukseni kanssa. Ei enää koskaan lyhyitä hiuksia, kiitos. Ja parin vuoden päästä kuitenkin on lyhyet taas, tiedän itseni.
Mutta niistä synttäreistä. Lahjoja on tullut tiputtaen, äidiltä vaatteita yms, mummolta Marimekon laukku, toiselta mummolta yleiskone ja isältä Tie tottelevaisuusvalioksi -kirja. Kaverit olivat uhranneet aikaansa kiireen keskellä tehdäkseen minulle aivan ihanan kortin! Aamupalalla sain ruokalassa myös Suomi soittaa, satumaa -cdn, iskelmää kuten minun musiikkimakuni kuulemma on :D Kiitos <3 Tänään sitten vietettiin syömäosuus synttäreistäni, Sepäntalolla mässättiin suklaafonduella dippaillen kaikkea ihanaa. Kiitoskiitoskiitos vielä kerran! Marjon kanssa ollaan datapalloiltu ja katsottu 3 leffaa, mm. K-kaupasta bongaamani Owd Bob. Bordercollieita ja englantilaisia maalaismaisemia, ihanaa. Mutta juoni onneton ja näyttelijät vielä huonompia. No, 4e olisi voinut kulua huonomminkin.

Kevät tuntuu kiireiseltä kaikin puolin. Lukiojaksoa enää pääsiäiseen, sitten bemari ja kaiken maailman koirarientoja... Kisojakin pitäisi katsella, kun olen ajatellut kiikuttaa molemmat tokokisoihin ja Kujeen joskus kesällä agilityynkin, kunhan ensin treenattaisiin - päiväkirjan ja suunnittelun kanssa. Jos sitä saisi aikaiseksi. Mutta niistä treeneistä.

Mino
Ollaan tehty lenkeillä pieniä seuraamispätkiä, M on ollut tapansa mukaan innokas ja paikkakin lähes oikea, hitusen edessä ja poukkoilua välillä. Kapulan kanssa ollaan yhdistetty uutta noutokäskyä. Koulutuspeliä ollaan leikitty ja mitäs muuta... En edes muista.

Kuje
Seuraamistaseuraamistaseuraamista. Ihan liikaa. Ei näin!! Nyt Marjo pitää huolta etten ennen tiistaita treenaa tippaakaan seuraamista. Panikoin sitä, ettei K seuraa käskyn kanssa yhtä hyvin kuin kontaktikävelyssä. Ainakin käskyn kanssa n. 5 askeleen jälkeen se väljentää n. 5cm ja palaa sitten normiin, ehkä se on ohi menevääkin, mutta aina voi kehittää ongelman. Kaukokäskyjä, ilmaisua, koulutuspeli. Noutokapula nostelua otettiin yks päivä, herrahan nosti sen itse maasta! Tein sekä kyykyssä että seisaaltaan nostamista, sekä sivulla suussa pitämistä siten että pidän kiinni kapulasta. Kai se tästä. Nyt on Kujekin vihdoin opetettu hyppäämään seisovan ihmisen syliin.

Huomenna hallille tokoilemaan ja ehkä prosessiaineitta voisi aloitella.