Mistähän sitä aloittaisi, kun viime kirjotuksesta on niiiiiin kauan. Koeviikko vei ajan, vaikka kokeisiin lukeminen jäikin vähälle, pelottavan huoleton hälläväliä fiilis. Saa nähdä mitä tulosta tuottaa, enkussa ainakin ihan riittävän hyvää.

Kuikelon kanssa ollaan treenattu, treenattu ja treenattu. Tokoa, jälkeä, agilityä. Kirjoitan tiivistelmät, en vain jaksa kirjoittaa uudestaan kaikkia tänne. Jos sitä ensi vuonna netin saatuani voisin pitää joka päivästä treenipäiviksen koneelle ja nettiin... Tähän aikaan päivästä en saa mitään fiksua aikaan, en edes muista kaikkia treenejä ja en millään jaksa nostaa takamusta tästä ja lähteä etsimään treenipäivistä.

Toko
Seuraamista, kaukokäskyjä, noutoa - noita pääasiassa. Kaikenkaikkiaan on mennyt hienosti. Seuraaminen on vakiohyvää, vihdoin se on sitä mitä tahdon ja vakiona!! Kaukokäskyissä ei ole ongelmia, matkaa pidennetään. Noudon olen opettanut leikkimisellä ja naksulla, nyt saadaan leikin lomassa jo kokonainen nouto aikaan vartaloavuilla - varsinainen käsky vaan pitää yhdistää. Ollaan tehty häiriöpaikallaoloja pakotekoulutuksella, K pysyy todella hienosti.

Agility
Kisaa varten treenailtu paniikissa - mihin ei ole syytä. K osaa kontaktit hyvin, vauhtia ollaan haettu puomin alastulopalalle (K varoo jotenkin Kannuksen puomin alastuloa, liekö muistaa syksyn liukkauden tms.) ja varmuutta keinulle. Keppien sisäänmenoissa Kuje on yllättänyt minut täysin! Se hakee upeasti oikean välin vaikeistakin kulmista kunhan annan sille tilaa, mutta enhän minä sitä kisoissa muista tehdä... Upouudella renkaalla (sama kuin Purinalla) ollaan treenailtu ja ukkeli alkoi tajuamaan sitä kunnolla, sataprosenttisesti en luota, mutta jos rauhassa päästään menemään niin kyllä sen pitäisi mennä oikein.

Jälki
Murheenkryyni. Olen itse ollut huolimaton monesti ja se näkyy koirassa. Intoa Klla on ollut suurimmassa osassa jäljistä hyvin, mutta tarkkuus hukassa ja kerran hukattiin jälki, kun minä en katsonut yhtään tuulta. Pitäisi panostaa ja saada tarkkuus kuntoon ensin. Ainoa hyvä asia on, että kulmat ovat menneet hyvin.

Viime viikonloppuna paettiin jo muutenkin rempallaan ollutta lukemisaikataulua uuden koirahallin (www.dogness.fi) avajaisten näytöksiin. Oltiin mukana temppunäytöksessä ja agilityssä sekä perjantai-iltana että lauantaina.

Agilityä harjoiteltiin perjantaina iltapäivällä. Rata oli ylihelppo: kaksi hyppyä, suora putki, 4 keppiä, mutkaputki ja sama rata takaisin päin. K ei ottanut häiriöitä vieressä juoksevasta kaverista (lähekkäin olevat knock-out radat) ollenkaan, mutta hosotti kepeillä. Hannan kanssa tuunattiin niiden parissa ja saatiin kuin saatiikin toimimaan. Noh, onni oli lyhyttä, sillä illan näytöksessä K suihki väärästä välistä sisään ja ohitti välejä sekä kaiken kukkuraksi kehtasi tehdä pienen pyörähdyksen melkein toisen radan puolelle kun vieressä menevä koira meni nenän edestä. Että teki mieli kertoa herralle miten käyttäydytään, mutta eihän siinä kutsuvieraiden edessä... Noh, illalla treenattiin kentällä vielä. Lauantaina kepeillä edelleen takkuamista ja mutka putkeen ei tahtonut lähettyä, mutta saatiin nekin ongelmat kuriin viimeisessä pikanäytöksessä.

Temppuilut menivät kaaottisen perjantai-iltapäivän treenin jälkeen hienosti. Esityksessä oli mukana Minna&lappari Tuisku, Nita&labbis Funi, Marjo&russeli Elmo, Miitta&lappari Alvari ja me. Tehtiin seuraamiskuvioita ja erilaisia temppuja, mm. Elmo hyppeli muiden maassa olevien koirien yli ja skeittasi, Funi haki puhelimen ja veti peiton Tuiskun päältä, Kuje puikki eteen ja taakse päin jne. Sekavaahan se touhu oli, mutta yleisö tykkäsi - eikös se ole pääasia. ;) Kuje jaksoi kaikki treenit ja esitykset oikein hyvin, vaikka niissä oli paljon seuraamista (tein kontaktikävelynä).

Nyt ollaan sitten kotona taas, tai no mummolassa. Saatiin vapaapäivä näytöksissä esiintymisestä. :) Huomenna keskiviikkona pitäisi tehdä rotuesitelmiä ja relailla. Torstaina käydään kaupungilla ja illalla lähdetään ajelemaan Turkuun bemarileirille. Siellä kuluu sitten perjantai ja lauantai treenaillessa, Mino-raukka. Akupunktio on äidin mukaan purrut hyvin, huomenna näen omin silmin tuloksen. Sunnuntaina Iida saapuu ilahduttamaan meitä ja psyykkaamaan Kujetta maanantain kisoihin.