Kirjoittelen nyt eilisestä ja illemmalla tämän päivän kuulumiset.

Kujeen kanssa köllittiin pitkään kun koulu alkaa maanantaisin vasta 12.45. Harjasin ukkelin heti aamusta, sillä minulla on nyt kokeilu menossa: harjaan Kuksan joka päivä, jotta näen että onko turkki siten helpompi hoitaa. Kujeen turkki on mennyt koko ajan huonompaan kuntoon leikkauksen jälkeen, nyt se menee päivässä ällöttäville rullille. Ja syy tähän löytyi: sinkin, raudan ja kuparin puutos. Liika kanan syöttäminen ei tee hyvää. Pitää laskea ravintoarvoja vähän joka asiasta ja miettiä tuon ruokamäärää, sillä nykyinen tuntuu suurelta pikkuiseen suolistoon.

Iltapäivä opiskeltiin ruokintaa ja hetken pihalla yritystaloutta, josta taas päästiin tekemään itsenäisiä tehtäviä vakuutuksista = treenaamaan tokoa. :D Kuvia tuli taas mukava kasa, suurkiitos niistä paparazzi-Marjolle! :) Laittelen niitä tänne jossain välissä.

Seuraaminen: K tuntui olevan ensin taas liian edessä ja estävän, sitten oikeassa kohdassa mutta liian löysästi. Kuvat taas kertoivat hieman muuta... Niiden perusteella K aluksi esti (useassa kuvassa kuono jalkovälissä) ja poikitti. Kai sitä tottuu painamiseen, eikä se kohta enää tunnukaan miltään. Tein vielä yhden melko pitkän kontaktikävelyn kärryssä odottelun jälkeen: paikka pysyi hyvänä koko ajan. Äh, minussa vika taas varmaan.

Liikkeestä pysähtymiset: Istuminen ok, ei tarjoa muita asentoja mutta saisi olla vielä nopeampi ja minulta vartaloapuja pois (käännän ylävartaloa koiraan päin). Maahanmenoissa muutaman kerran jäi istumaan, erottelutreeni on siis paikallaan. Muut maahanmenot olivat nopeita. Seisominen tuntui olevan kiven alla... K tarjosi istumista ja maahanmenoa "ei tuota toimintoa" -huomautuksesta (neutraalisti sanottu 'nou')huolimatta. Yritin tehdä edessä kävelystä ja sivulla kävelystä, molemmissa vikaa. Kokeilin myös lyhyestä luoksetulosta: jätkä pysähtyi jälleen kuin seinään. Tajua sitten taas tuota elukkaa... Nooh, treeniä vaan. Harmittaa, että seisomiseen jäi "seiso" käskyksi, sillä se tulee arjessa turhan herkästi. Sitä ollaan työstetty nyt kumminkin sen verran (kuten luoksetulon pysähdyksestä saattaa huomata), etten viitsisi käskyä vaihtaa...
Luoksetulo: Kuvia varten tehtiin kaksi alokasluokan luoksetuloa, sillä K tulee (kuten videoilta voi katsoa) melko hauskasti sivulle. No, se näkyi kuvissakin ihan kivasti, mutta treenin kannalta luoksetulot eivät olleet kovin hyviä. K ei tullut niin napakasti kuin yleensä, vaikkakin paikka oli oikea.

Ruutu: En ole tainnut blogiin kirjoittaa, mutta tein yhtenä päivänä alustaan koskemista sisällä. Miten minulle on niin vaikeaa saada koira vain koskemaan alustaan?? Molemmat nimittäin tarjoavat hyvin herkästi alustan raapimista. Hidas naksukäsi, tekniikkaharjoittelua siis. Noh, lopulta sain Kn koskemaan hyvin. Eilen tehtiin sitten ulkona ruutua: n. 8x8cm alusta keskellä ruutua, merkit metrin etäisyydellä toisistaan. Kuje oli aluksi kysymysmerkkinä merkkien takia, mutta muutaman onnistumisen jälkeen alkoi tarjota oikein hienosti koskemista - ei yhtään raapimista! Pyysin aina Kn luvalla pois, vaikka se ei vielä ruudussa osaakaan pysyä, mutta jotta siitä tulisi tapa. K lähti hyvin koskemaan n. 30cm etäisyydeltä ruudusta, tekniikka vaatii aikaa kehittyäkseen: olen tottunut Minon vikkelään kääntymiseen minua kohti koskiessaan, Kuje vaan menee koskemaan ja kääntää päänsä naksun jälkeen. Ajan kanssa, ajan kanssa.

Ukkosesta (joka onneksi häipyi ennen kun ehdittiin metsään) huolimatta lähdettiin lenkille metsään. Pari tuntia möngerretiin menemään mukavan raikkaassa maastossa, ei edes minun allergiani vaivannut.

Ilta majoituttiin taas Marjon luona erinäisistä syistä, päällimmäisenä koiraurheilun luolakoe-esitelmä. Väsäiltiin siinä esitelmänteon ohessa iltapalaksi kinkku-ananas-juustopiirakka, nam. Homma eteni sentään jonkun verran, tänään jatketaan.