Koulu alkoi tänään vasta 10.25, joten ehdin aamulla herätä rauhassa ja käydä Kujeen kanssa aamulenkki apteekkiin, hain itselleni silmätippoja tähän pirulliseen allergiaan. Kuikelo odotteli kiltisti istuen kun kävin apteekissa. Lenkin jälkeen jäätiin treenaamaan kentälle tokoa.

Seisominen
Sivulla seisomiset hyviä, tarjosi istumista vain pari kertaa (ja niistäkin toinen edellisen vahvistamisen takia, hidas naksukäsi iski jälleen). Kokeilin luoksetulosta seisomista n. 15m matkalla, arvatakin saattaa ettei toiminut. K kyllä pysähtyi, mutta täydestä vauhdista valui aivan liikaa. Tyhmä minä, ei se voi vielä osata. Tehtiin sitten edessä kävelystä jonkin verran toistoja käsimerkki + käsky, menivät hyvin. Pitää tehdä seisomisesta heti hitaassakin vauhdissa napakka, jotta toimii kovasta vauhdista.

Maahanmeno
Kerran jäi istumaan heikon käskyn takia ja pari hidasta, loput hyviä eli koiralta katoaa jalat alta välittömästi, eikä se asettele itseään makuulle. Muutamia istu-maahan vaihtoja ohjaajan edessä, maahanmenot toimivat hyvin.

Istuminen
Liikkeestä istumiset todella hyviä! Eilistä peruuttamista ei ollut enää, vaan istumiset olivat napakoita ja suoria. Vähensin vartaloapuja eikä vaikuttanut mitenkään koiraan.

Luoksetulo
Tehtiin pari suoraa luoksetuloa pysäytyksellisten lisäksi. Matkaa n. 15m, vauhti ok, mutta sivulletulossa ensin törmäsi ja toisella kertaa tuli vähän väljästi.

Sivulletulo
Luoksetulon huonoista perusasennoista korventuneena otin sivulletuloja suoraan edestä yrittäen poistaa pomppua. Laskin nyrkkini polven korkeudelle ja pyysin sivulle -> K ei pompannut ja tuli hyvin. Tämä vaan pitäisi jaksaa tehdä ajatuksen kanssa ja loppuun asti eli treenata säännöllisesti, jotta poistettaisiin ongelma. Hikkupiljaa joo.

Nouto
Aloitin kokonaisella noudolla eli koira sivulla, heitin kapula n. 10m päähän, odotin katsekontaktin ja annoin käskyn. K kaartaa kapulalle kummallisesti, ottaa varmasti ja palauttaa pienellä kaarteella minusta katsottuna vasemmalle. Kenties alkuopetuksessa olen lähtenyt leikkimään aina sinne suuntaan? Pitää tehdä korjauksia siis. Annoin pienen käsiavun saadakseni koiran sivulle, K tuli suoraan ja tiiviisti, pitää kapulaa hassusti ja mällää suussaan vähän, mutta ei laske irti ilman lupaa. Palkaksi leikkiä kapulalla.

Tein muutaman sivullepalautuksen käskyä vahvistaakseni metrin matkalta siten, että koira nostaa kapulan tai minä annan sen sille suuhun. K ottaa hyvin molemmista ja tuo suoraan. Odotin, että mälläys loppuu -> vetoa sivulla tai pallo lentää.
Lopuksi kokeilin tehdä kokonaisen noudon kokeenomaisena, ilman apuja. K teki samoin kuin ensimmäisessäkin, mutta palautti hyvin sivulle ilman käsiapua ja piti paremmin. Heeno Kugsu.

KanKo kasaa joukkuetta sm-tokoon. Koska olen menossa katsomaan, laitoin mailia joukkueenjohtajalle, että voisin olla mukana Kujeen kanssa avossa. Olin jo aiemmin ajatellut mennä sunnuntain normiin viralliseen tokoon tuon kanssa... Ans kattoa mitä tuleman pitää ja huoltojoukot sanovat. Liikkeet saan kyllä valmiiksi, uskoisin. :D

Temppuja pitäisi treenata enemmän oman naksukäden nopeuttamiseksi. On se muka niin vaikeaa naksauttaa sillä nanosekunnilla kun koira pysähtyy haluttuun asentoon ja erottaa, että harkitseeko se edes istumista kun naksautat. Tämä muodostaa ongelmaa etenkin seisomisessa. Temppujen opettelu ei muutenkaan olisi pahaksi...

lisäys klo 22

Illalla treenattiin agilityä sateen tauottua. Kentällä oli jo valmiina ihan toimiva tekniikkatreeni hypyistä ja kahdesta putkesta. Tein saman radan valssaten sekä takaaleikkaamalla, molemmista suunnista. Ensimmäinen takaaleikkauskerta meni aika hössöttäen etenkin putkiin lähettymisissä, mutta toiseen suuntaan toimi jo melko hyvin. Toisella kerralla homma ei parantunut yhtään ja rimojakin (40cm) alkoi tulla alas. Olen pohtinut, että pitäisikö peli pistää poikki kun rima tulee, mutta toisaalta ne tulevat alas minun ohjaukseni takia, enkä voi moittia koiraa kun se reagoi ohjaukseen. Ei vielä mikään valtaisa ongelma, joten katsellaan. Valssaukset menivät ensimmäisellä kierroksella suhteellisen siedettävästi, vaikka oma liike olikin töpötystä ja väkerrystä, toisella nekin alkoivat tökkiä molempien osalta.

Tein yksittäisinä esteinä puomia ja keppejä. Kepeille lähettymiset ok, pari kertaa kyseli että mitä missä hä. Aluksi tuli muutamaa keppiväliä ennen loppua kesken pois, ilmeisesti liikuin itse keppejä päin, sillä kun kiinnitin huomiota liikkeeseen, koira pysyi kepeillä. Ollaan tosin tehty liikaa lyhyitä keppejä (kiitos hulppean estevalikoiman), mutta vaatimalla ne pitkätkin menee. Puomin kontaktit ok toiseen suuntaan (minä koiran oikealla puolella), mutta toiseen suuntaan etutassut jäivät aivan alastulon reunalle ja vasta toisella käskyllä onoff. On se nyt kumma asia. Muuten vikkelät puomit, mutta toiseen suuntaan ihme hidastelua yhdistettynä tuohon vajaaksi jättämiseen. Kehittelin tähän jo suunnitelman, että kuinka treenataan, saa nähdä kuinka puree koulutusteoriat agilityyn.


Lenkkeiltiin pururadalla ja kuvailtiin Elmerin 3v. syntymäpäivän kunniaksi. Luunmakuiset onnenpusut Ylmerille! <3