Sain itseäni hitusen niskasta kiinni, eli tehtyä rotuesitelmiä! Karjalankarhukoira ja chihuahua ovat nyt valmiit, kolme rotua vielä tekemättä... Tässä vkl ne pitäisi vääntää, sillä ensiviikolla kennelvuorolaisena ei hirmusti innosta niinä harvoina vapaahetkinä tehdä muuta kuin olla oman koiran kanssa tai nukkua.

Loppuviikosta ollaan treenailtu ruutua ja maastolajeja, kiitos käytännöntunnin. Jounin kanssa tehtiin suora n. 40m jälki, jonka M ajoi ihan hyvin, kaahotus loppui n. 10m jälkeen. Kyselin vinkkiä Jounilta, että miten saan itse jäljen kiinnostavammaksi kuin loppupalkan, sillä M napsii nameja vain muutamia koko jäljeltä ja niitä siellä on paljon enemmän... Pitää kuulemma jättää namia pois satunnaisesti askelilta, ei uselta peräkkäin vaan vain yhdestä ja tehdä namittomat osuudet erikseen. Tällä kokeillaan.
Hakua tehtiin myöskin, 2xtuuli-ilmaisu ja näkölähtö. Tuuli-ilmaisussa Marjo toimi apuohjaajana, Mino pullisteli silmiään jo kärrystä otettaessa ja oli hukassa kun mammaa ei näkynytkään. Raukka ei tajunnut että mitä ollaan tekemässä, käveli vaan pyöriskellen. Oli se viimein saanut hajun ja uskaltautunut lähtemään sen perään. Toisella kerralla reippautta oli kuulemma jo lisää ja hajun saatuaan oli uskaltaunut paremmin lähtemään. Eiköhän se treenaamalla parane, toistoja vaan. Näkölähdössä M hetsaantui jo jotenkin, veti perään vaikka ei haukkua uskaltanutkaan. Yleensähän M vaan nököttää että jaa, sä menet ja mä jään, paniikkipaniikki, jumitun kun en muuta uskalla. Marjo piilotteli koiraa kiven takana, joten M ei nähnyt kun minä juoksin suoraan isomman kiven taakse piiloon. Marjo laski Mn irti ja tuli hippulat vinkuen luokseni. Hakutreeniä lisää!

Eilen treenattiin ruutua pihalla. Yhdistin käskyä ja apukäskyä ruudun paikantamiseen. Lopussa tein muutaman toiston siten, että lähetin koiran käskyllä sivulta ruutuun, meni oikein hyvin. Ruutu oli suunnilleen 1m x 1m, tassulle sopiva alusta keskellä ruutua. M koski aluksi huonosti, muutaman helpotetun toiston jälkeen alkoi koskea oikein ja pysyi alustalle hyvin. Ruutu oli ensin asfaltilla, sitten nurmikolla. Olin tyytyväinen treeniin, kyllä se siitä edistyy.

Tänään koulun jälkeen testasin torstaina raksassa tekemääni jälkipaalua eli siis tehtiin taas jälki. Tein n. 30m pituisen suoran, jonka keskellä oli pieni serpentiini, nameja oli nyt satunnaisesti jätetty pois ja pari muutaman askeleen namitonta pätkää. M ajoi omaan tapaansa nähden melko hyvin heti alusta alkaen. Jälkeä ajettaessa unohdin serpentiini olemassa olon, mutta eipä koiran työskentelystä huomannut sen hukkaamista... M yhtäkkiä vaan loikkasi väärältä jäljeltä, jota oltiin kuljettu n. 3m, metrin sivusuuntaan kohti serpentiinipuolta ja jatkoi oikeaa jälkeä loppuun. Voi huoh, huono ohjaaja. Ilmeisesti tuuli oli Minolle vaikea, sillä se oli näin jälkeenpäin ajatellen ajanut reilusti serpentiinin sivussa ja hajun tullessa yllättäen vahvana nenän eteen palannut oikealle jäljelle. Jos se tästä...
Treenattiin pikaisesti koulutuspeliä (tehtävänä kirjoituspöydän tuolille hyppääminen) ja peruuttamista nappaamalla/sheippaamalla koulutuspelillä aloittaen. Liitin huvikseni käskyäkin ja M yhdisti sen nopeasti, ehkäpä tästä on apua seuraamisen peruutuksiin.

Puolilta päivin lähdettiin Kokkolaan Saran äidin kyydillä. Matka turistiin Jennin, Saran ja Marjon kanssa kaikenmoista. Elmo kävi lääkäritätille näyttämässä kipeitä anaalirauhasiaan, se oli matkan varsinainen syy. Mino oli toki mukana, kaupunkiosuutta varten hyvää treeniä. Pyörittiin kauniissa Kokkolassa (ne puutalot <3) ympäriinsä, vierailtiin Musti&Mirrissä, haettiin Hesestä evästä ja syöpöteltiin penkeillä keskellä kaupunkia koirien kanssa. Paluujunan lähtöä odotellessa kierreltiin vielä vähäsen vessaa etsien. Uskaltauduttiin menemään Chydenius-kauppakeskukseen sisälle koirat kainalossa, viiletettiin vessoille ja koirien kanssa vaan koppiin asioimaan. :D Kaikkea sitä tulee kokeiltua. Koska kukaan ei tullut käskemään meitä pois palloillessamme käytävillä, käytiin vielä Suomalaisessa katselemassa kirjoja. Monia katseita kerättiin, mutta ei kukaan häätänyt ja kieltokylttejä ei näkynyt, joten oma vika jos närästää. :p Ennen junan lähtöä kiipeilytettiin koiria erilaisiin paikkoihin, leikittiin ja temppuiltiin. Mino jopa veti jotenkuten junassa sisällä! Saalistaa se ei uskaltanut lähes ollenkaan ja passivoitui totaalisesti pari kertaa, mutta sain sen palauteltua. Toko sujui myös junassa hyvin. Oli hassu istua tutuilla paikoilla 20min sen vakion 5h sijaan. Koko kaupunkireissun ajan vahvistin kontaktia ohitustilanteissa ja ruuhkapaikoissa, M kulki nätisti ja rauhallisesti. Kannuksessa M odotteli kiltisti kaupan edessä kun Marjo ja Elmo heiluivat häiriöinä ja muutenki riitti liikennettä joidenkin ihme markkinoiden takia.

Meidän OLI tarkoitus katsoa leffaa tänä iltana, mutta katsotaampas kelloa... Nooh. :D