Lupailee lämmintä ja aurinkoista alkuviikkoa, en pistä pahakseni vaikka töissä olenkin. Ulkotyö katsokaas ;)

Tänään lössöiltiin aamu, hitunen treenattiin sentään. Iltapäivällä lähdettiin kuvauslenkille, tosin ei niistä kuvista tullut kuitenkaan mitään. Ei auta että ostaa hyvän kameran, pitäisi osata kuvatakin :P Noo, oli liika aurinkoista ja seliseli. Jotain sain sentään, esittelen niitä joskun kun ehdin Picasassa. Illalla treenattiin vähän lisää ja väänsin uutta blogia kunnes homma tyssäsi.

Tokoa

Mino
  • metalliesine: Minohan kyllä noutaa metallin, mutta haluan tehdä siitä vielä mukavamman. M tarjosi nopeasti koskemista, mutta nostamisen kanssa takkuiltiin hetki. Autoin kannustuksella -> alkoi toimia itsenäisestikin. Käskyn kanssa ei painetta.
  • kaukokäskyt: i-m-i odotetustikin hyvin. i-s-i on tehty ilman apujakin, mutta kun vire nousi, jalat alkoivat liikkua liian ponnekkaiden vaihtojen takia -> käsiapua muutama toisto -> parani. m-s-m toinen etujalka nousee ja laskee, paikka on kyllä sama, mutta joku voi katsoa liikkumiseksi ja pienestä alkaa suuri virhe, joten palkkasin vain liikkumattomista -> vire laski ja alkoi onnistua. Ei siis kakeja liian nälkäisenä, vaikka palkkana onkin "tylsiä" pinaattilettuja.
Kuje
  • metalliesine: Eräiden teorioiden mukaan koiraa ei saa kouluttaa stressissä, sillä oppiminen huononee. Olen kyllä samaa mieltä ehdottomasti, mutta myös vpv (vietti-pakko-vietti) koulutuksessa saadaan upeita tuloksia suhteellisen nopeasti. Stressitason nousulla saadaan koira yrittämään enemmän kuin muulloin ja se kestää enemmän painetta ja kipua. Kujeelle aloitin metallin opettamisen: hetsasin kapulalla, pysäytin kapulan tai heitin -> pienestäkin tarttumisyrityksestä kehu + nami. Kuikka oli koko treenin, etenkin loppuajan, kovasti stressaantunut kun kannustin, paineistin ja hetsasin paljon. Vain kerran K paineistui, eikä silloinkaan passivoitunut. Ensi kerta näyttää mitä on opittu.
  • kaukokäskyt: En tiedä onko tyhmä valinta, mutta aloitan kuitenkin voittaja-luokan kaukokäskyjen opettamisen samalla kun koira osaa jo avoimen luokan kaket. Kaikissa vaihdoissa käytin namilla houkuttelua, missään K ei nostellut jalkojaan. m-s-m erityisen hyvä, s-i tahtoi peppu tömähtää liian ripeästi maahan eli ei kasannut itseään riittävästi alleen ennen takamuksen laskemista. i-s ok, liikaa venymistä välillä.
Huomenna aamulla klo 7.00 pitää olla Kanavalla töitä aloittamassa. Voi apua.