Voi Leijonat... No, odotettu tappio.

Aamuruoka laitettiin taas peltoon Kujeelle eli jäljestettiin serpentiini, n 200 askelta pitkä hyvin namitettu jälki. K ei lähtenyt erityisen innokkaasti, mutta eteni kuitenkin määrätietoisesti paalulle ja lähti kohtalaisesti jäljestämään. Luultavasti suuresta namimäärästä johtuen K eteni hyvin ja tarkasti, myös tyhjät osuudet sujuivat hienosti. Ensimmäiselle serpentiinille käännyttäessä K nosti päänsä, mutta palautti oma-aloitteisesti, samoin muutamassa muussa kohtaa. N. 50 askelta ennen loppua K alkoi joka askeleen jälkeen katsella minua ja paineistua kehotuksista, vaikka itse pysyin rauhallisena ja kannustin kun nuuski. Jäi sitten aamuruoka saamatta, kun ei kerran kiinnostanut enää. Illalla uudestaan. Minulta tyhmä valinta tehdä hyvin ruokitulla koiralla (luita yms. täyttävää) jälki, ainakaan noin pitkä.

Kuje on edelleen ollut kovin väsyneen oloinen, ehkäpä pidetään lepoa keskiviikosta alkaen.

Treenattiin tänään tokoa ja kontakteja koulun nurmikentillä.

Nouto

En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Tein kokonaisena liikkeenä, meni muuten oikein mallikkaasti, paitsi että K hieman törmää tai kolauttaa itsensä kapulalle juostessaan ja sitten Se juttu: kun koira alkaa kääntää itseään sivulleni, se aloittaa erittäin miehekkään murinansa. Koskaan aiemmin moista ei ole esiintynyt, joten voi olla ohimenevääkin, mutta kyllä oli pokassa pitämistä kun tämä tulee alfauroksen äänellä öristen (lue: epätoivoinen murinaa muistuttava ääni). :D Sen siitä saa kun opettaa koiralleen noudon leikkimällä, tosin mielummin napakka nouto äänillä yms. vaivoilla, kun löysä naksuteltu nouto (Kuje ei ole niitä järjen jättiläisiä).

Ruutu

Merkkeinä punaiset ämpärit n. metrin etäisyydellä toisistaan, alusta keskellä ruutua. "Lähetin" koiraa n. ½ metrin päästä (vapautin -> Kuje tarjosi koskemista). Koska koskeminen oli nopeaa ja varmaa, aloin liittää käskyä. Tehtiin vain vähän toistoja, hyvin Kubs tajusi.

Hyppy (AVO)

K hyppää etäältä ja suoraan, mutta se istuminen on kiven takana. Siirryttiinkin hypyltä treenaamaan pelkästään etäältä käskettynä istumista, joka olikin vaikea juttu! Onnistumisiakin saatiin, mutta tätä pitää alkaa työstämään kaikissa asennoissa (myöhemmin ruudussa maahanmeno). Jälleen yksi asia, mitä pitää tehdä seuraavien koirien kanssa paaaaljon aiemmin...

Seuraaminen

Ensin tehtiin sivulletuloja, teemana poistaa pomppua ja parantaa takapään käyttöä. K ei tarvinnut apukättä lainkaan, eikä pompannut/noussut kuin kerran monista toistoista. Tämän jälkeen tein seuraamista 6 yli 20m pätkää, osa käskyn kanssa ja osa kontaktikävelynä. Seuraamisessa ei mitään eroa, oli sitä normaalia hyvää. Käännöksiä pitäisi tehdä enemmän, Kn takapään käyttö on huonontunut vähän.

Kontaktit

Lainasin pk-hypyn palasta kontaktitreeniä varten. Yhdistin käskyä oikeaan asentoon, olen siis luullut että K osaa käskyn, mutta eipä osaakaan, joten nyt vahvistellaan (tai no opetetaan). K haki todella vauhdikkaasti oikea paikkaa, mutta tein tapani mukaan liikaa enkä ollut enää lopussa tarkkana luvan kanssa lähtemisestä. No, ehkei se katkaise kamelin selkää. Kovin fiksua treenaamista siis. :P

Selkään hyppääminen

Taskuun jääneillä nameilla tehtiin vielä selkään hyppäämistä. Treeniliivi luisti turhan paljon, mutta villapaidan päällä tassu pysyi hyvin. Olin enää hitusen polvet koukussa ja K hyppäsi epäröimättä takaani selkään ja pysyi hyvin, kun haki heti maakuulleen. Hauskaa :)

Eräillä henkilöillä ei ole kevättä rinnassa, kun pitää nipottaa taas kaikesta. Kuulemma saa olla viimeinen kerta, kun lähden junaan kesken koulupäivän. Sinänsä ymmärrän, mutta noh, vaihdoin sitten junan.

Jälki jäi tekemättä tänään, sillä kaksi maksapatukkaa täyttävät Kn mahaa liikaa jäljestystä varten. Toivotaan, ettei aamulla sada, niin voidaan tehdä jälki.