Aamua aloitettiin tuttuun tapaan jäljellä. Tein n. 10m pituisen jäljen, nameja jätin pois paineen vähentämiseksi ja muutenkin. Kuljeskeltiin taas ja K nappasi jäljen hyvin. Eteni hienosti ja tarkasti, mutta pari metriä ennen loppua muka ohjasin liinalla koiraa -> nosti pään ja kysyi, että mitä. Kehotin vaan jatkamaan ja hyvin jatkoikin loppuun. Jes, jo kolmas jälki peräkkäin mikä menee ok!

Kuje sai jumittaa kotona päivän kun olin töissä kolmosten koiratapahtumassa. Ei se arpojen myyminen niin kamalaa ollut. Porukkaa oli mukavasti, vaikka oli kylmä ja tuulinen sää. Harmitti etten mennyt mätsäriin Kn kanssa, kunnes sain kuulla että tuomari antaa järjestelmällisesti sinisen kaikille pallittomille eikä sijoita heitä - ulkomuototuomari kun oli. Näytöksissä nähtiin mm. Jone Nikula malikalle maalimiehenä puruissa :D Harmi etten ollut tuolloin paikalla, mutta kuvista näkee. Hain lopulta Kn pariksi tunniksi hengaamaan mukaan, katseltiin mm. BIS-kehä. K kitisi kovasti, eikä peppukaan tahtonut pysyä paikallaan, joten jouduin opastamaan siihen miten toimitaan. Huutoa en saanut pois, mutta maassa pysyi uuden "lepää" -arkikäskyn alla. Olisn halunnut Ksta ja Nikulasta yhteiskuvan, kaksi ruuhkatukkaa, mutta jätin pyytämättä :D

Käväistiin tuhlaamassa ruokaraha kaupalla ja sitten mentiin Sepäntalolle. Tuunailtiin kaikenmoista, kunnes nostettiin takamuksemme treenaamaan. Ensin Elmo treenasi hyppytekniikoita, sitten tehtiin jäljet ja lopuksi vielä "ei mennä -harjoituksia".
Kujeelle tein n. 20m suoran jäljen, jossa taas nameja välillä pois ja lopussa siivet. K otti jäljen vähän nihkeästi, oli enemmän touhuamisfiiliksellä kuin nenää käyttämässä, vaikka nenä maassa pellolle tultiinkin. Noh, hetki pyörittiin ja jo löytyi. K meni kyllä intensiivisesti ja poimi jonkin verran nameja, mutta heittelehti kummallisesti. En itsekään ollut varma missä jälki meni kiitos pimeyden ja tiedottoman aloituspaikan. Noh, loppu löytyi jälkeä pitkin kuitenkin ja koira ei nostanut päätään kertaakaan, vaikka vahingossa liina-apuja tuli kerran. Tein kuitenkin lopuilla nameilla n. 5 askeleen jäljen koiran syödessä siipiä. K nappasi jäljen hyvin ja ajoi sen tarkasti (eihän niin lyhyellä edes voi eksyä...). Jos sitä ensi kerralla kokeilisi laittaa paalun paineistamaan koiraa (siihen on totuttava) ja minua helpottamaan....

Tehtiin häiriöistä kieltäytymistä eli ei mene -harjoituksia. Koira liinassa kävellään ympäriinsä huomioimatta sitä ja apuohjaaja houttelee koiraa leluilla, huudoilla, nameilla yms. Kuje kuunteli alkuun käskyjä jättää ärsyke ollen kuitenkin kovin kiinnostunut siitä, mutta kerran erehtyi etenemään pari askelta houkutusta kohti käskyn jälkeen -> ohjaus oikeaan toimintaan. K alkoi hakea todella hyvin kontaktia aina ärsykkeen tullessa, tarjosi seuraamista yms. vaikka Marjo heitteli lelua 10cm päässä sen nenästä, huuteli käskyjä ja yritti parhaansa mukaan hetsata.. Oikein yllytin menemään vapaa-käskyillä, mutta herra palasi aina ärsykkeestä luokseni -> palkkailin kehuilla ja joskus leikillä. Miten kauan tuossakin menisi jos tekisi pelkästään positiivisesti vahvistaen naks-nami kun koira sattuisi ikuisuuden odottelun jälkeen katsomaan ohjaajaan, kun yksi opastus riittää... Yksinkertaista koiralle, yksinkertaista ohjaajalle.

Huomenna vedellään agilityn ratatreenit porukalla
.