Siinä meni jo perjantai, enää huominen kotona. :( Liian äkkiä meni viikko, olisin mielelläni pidempään, en palaisi kouluun tai ainakin olisin voinut tehdä monta asiaa enemmän. Kannattaa lähteä kauas opiskelemaan niin alkaa arvostaa pieniä arkisia asioita kotona!

Tänään otin itseäni niskasta ja luin noita pirun kirjoja. Tai ei siinä lukemisessa mitään, olisin lukenut ne jo moneen kertaan, mutta muistiinpanojen tekeminen on ärsyttävää ja vie aikaa sekä lukunautinnon. Etenin sentä jotenkin, huomenna lisää vaan, että ei tule paniikki kun on kaikki muu tekemättä ja päivämäärät painaa päälle... Hoideltiin päivällä äidin kanssa asioita keskustassa ja sitten äitee leipo rahkapiirakoita pullataikinaan.*nam*

Hippuloitiin vain lyhyt lenkki mäskissä jäällä, kamalan raskas ilma. Illalla lähdettiin hallille, ensin ottamaan agilityä äidin treeniryhmän seassa (paikalla tosin runsaasti kaksi ihmistä) ja sen jälkeen tokoa Teijan & australiankarjis Ruutin kanssa. Kiitos Teijalle kivasta treeniseurasta!

Mino

agility: M oli onnesta soikeana kun näki esteet, kiljumisesta ei tullut loppua. Paikallapysymisessä sai muistuttaa, mutta melko hyvin kuitenkin pysyi takamus maassa. Kontaktit (radalla vain puomi) menivät oikein hyvin, 5x5cm alusta oli joka kerralla. Tein vain kaksi rataa, ensimmäinen ihan suoraa vaan, toinen vähän mutkikkaampi. M työskenteli oiken napakasti, koko ajan tikkasi eteenpäin ja kulki laserin mukaan, se tuntuu sopivan Minolle oikein hyvin. Tuntui lihakset olevan auki ja kunnossa, oli nautinto mennä pitkästä aikaa agia etenkin kun koira toimi hyvin - kisafiilis tuli. :D Mutta kyllähän tuo koira toimiikin kivasti - jos sen kanssa treenaa muutaman kerran vuodessa ja erittäin vähän silloinkin.

asennot: Kävelin ympäri hallia ja annoin käskyjä koiran ollessa sivulla, edessä jne. Maahanmenot hyviä kuten yleensä. Istumisissa meni pari kertaa maahan kun hosui, muuten oikein hienoja seuraamisestakin. Seisomiset napakoita, minun jäinen naksukäteni ja vielä hyisempi palkkakäteni vaan ei toiminut kunnolla.

seuraaminen: Tehtiin ihmisryhmässä kävelyä, äiti ja Teija hyrräsivät paikallaan ja juttelivat. Pyörittiin molempiin suuntiin ympäri, pysähdeltiin, tehtiin käännöksiä yms. M oli koko ajan tosi tarkkana eikä ottanyt yhtään häiriöitä, ei edes katsonut "tolppiin" päin. Tein myös pari lyhyttä pätkää ilman ihmisryhmää, paikkakin oli lähes kokoajan oikea vaikka pomppimista olikin.

Kuje

agility: Jos Mino oli intopinkeä niin Kupponen oli vielä vähän enemmän. Tein ensiksi pari rengasta ja yksittäistä puomia että sain päällimmäisen pelleilyn pois ja ne muistuisivat mieleen, mutta K yllätti ja teki ne oikein hienosti heti ensimmäisellä kerralla! Ensimmäinen rata oli sama ylihelppo juoksurata, mutta Kuje toki kehitti sinnekin ongelman: eihän nyt suoraan voi mennä ja jos se onnistuu, niin pitää ainakin tiputtaa rima ja kysyä putkella! Toisen radan alku meni yllättävän hyvin, kepit samoin sisäänmenoja lukuunottamatta. Teimme toisen radan lopun vain kerran valtaisilla kaarroksilla - K ei toimi kuten M, miten sen muistaisi...  Kontaktit takkusivat. Aluksi meni todella hienosti, juuri kuten pitääkin. Kerran ehdin jo kehua kontaktilla, olin palaamassa palkkaamaan ja kaivoin taskua, jolloin K tuli pois kontaktilta. Sitten alkoi kummat: K pysähtyi jo kontaktialueelle, mutta toisesta käskystä laittoi etutassut maahan. Tätä liian aikaisin stoppailua ja jarruttelua yritettiin korjata, toistoja kasaantui paljon ja vain pari onnistunutta. Ihan ihme ukkeli, en usko että se ei yhtäkkiä vaan muista mitä pitää tehdä. Äidin mielestä se saattoi kolauttaa tassunsa jotenkin laittaessaan etusiaa maahan ennen pelleilyn alkua. En tiedä.

seuraaminen: Teija oli liikkeenohjaajana, tehtiin piiiitkä kontaktikävely, joka sisälsi paljon pysähdyksiä, täyskäännöksiä myös paikallaan, juoksua ja täyskäännöksen, hidasta kävelyä sekä muita käännöksiä. Videolta näytti jotenkin epätasaiselta, mutta toisaalta tuntui hyvältä eikä Teija löytänyt vikaa. Täyskäännökset menivät hyvin, samoin pysähtymiset olivat napakoita. Juoksussa irtaantui jalasta vähän mutta säilytti paikkansa, salittakoon se. Vire pysyi koko kuvion läpi, jes. Tein pari pätkää seuraamista (siis käsky mukana), mutta ne eivät tulleet videolle mikä nakertaa, sillä nyt pohdin että onko Kujeen seuraaminen käskyn kanssa yhtä hyvää kuin kontaktikävely.

maahanmeno: Tein 2x liikkeestä maahanmenon, lomateloilla olevalta Kuikalta ei voi paljon muuta vaatia. Maahanmenot nopeita, hyviä ja suoria. Ensimmäisellä menin sivulle ja otin siitä seuraamaan pari askelta -> palkka. Toisessa kävin koiran takana ja pyysin mukaan seuraamaan liikkuessani ohi, meni hyvin.

Huomenissa pakkaamista, lukemista, sun muuta yleistä. Ei tahdo että loma loppuu! Syön siis vähän lisää hyvää ketutukseen. :D