Hyvä ruoka parempi mieli. Pitää hankkia sellainen kyltti meidän kämpän oveen, siihen tahtiin kiskotaan ruokaa ja etenkin herkkuja. Noo, kesä treenataan tiukasti ja sit syödään talvi :D

Eilen illalla käytiin tokoilemassa kentällä.

Ruutu: 1x1m, 4x4cm alusta keskellä. Etäisyyttä lisäsin koko ajan, 1-5m. Aluksi otettiin tarjoamalla + käskystä muistuttelua, sitten käskyllä. K menee reippaasti ja tömpsähtää edelleen alustalle, nyt kivana lisänä se palkkaa itsensä alustan ottamisella suuhun varsinaisen palkan jälkeen tai sen sijaan... Noo, sallittakoon kun nimi on Kuje, kunhan merkkeihin ei koske. Kerran kokeilin 4m matkalta ilman alustaa, ei mitään vaikutusta vaan todella nätti ruutu!

Paikallaolo: Peruspaikallaolo n. 5min, Elmon kanssa kylkikyljessä (etäisyyttä max. 3cm): olin välillä piilossa, vaihdoin piiloa, kävelin ympäriinsä koirien ohi jne., Kuikkis pysyi koko ajan rauhassa ja tarkkaavaisena. Marjo haki ensi Elmon pois, K ei reagoinut mitenkään käskyihin ja nousi omalla vuorollaan hyvin. Luoksetulopaikallaolo: koirat maassa 2m etäisyydellä toisistaan, toinen kutsutaan luo ja toisen pitää jäädä. K ei reagoinut ollenkaan Marjon kutsuessa Elmoa, mutta kun E vapautettiin sivulta, K lähti luokseni. Opastin miten kuuluu toimia ja toistettiin pariin kertaan, ei aikomustakaan lähteä.

Kaket/jäävät liikkeet: Tein leikkijuoksusta jäämisiä, todella napakoita ja hyviä. Kakeja muutama, istuminen jäi kerran väliin, työstetään...

Seuraaminen: Taas tein vaikka ei pitänyt... K esti pari kertaa, mutta suurimmaksi osaksi tasaista ja hyvää. Istumiset hitaita etenkin kontaktikävelyssä, pitää tehdä hetsimpää seuraamista kun koira keskittyy nyt liikaa asentoonsa liikkeessä ja palkata istumisista - en palkkaa niistä lähes koskaan, vaan oikeasta seuraamispaikasta. Ja Iida: ei se enää seuraa jalkaa, nyyh. :D

Tänään aamulla oli agilitytreenit, opettaja taas panostanut rataan ihan älyttömästi... Suomeksi rata oli ylihelppo. Kuikelo meni nätisti, kepit hitaat kun varoi törröttäviä rautoja, ei tehdä niitä enää ettei jää muistiin yhtään enempää. Puomista ekalla kerralla läpi, ei ehtinyt jarruttaa, jäi kontaktin jälkeen seisomaan. Kunnolla en voinut opastaa oikeaan suoritukseen kun ope oli paikalla, mutta jotenkin sentään. Muut puomit riittäviä, mutta ei parasta = hitaita. Lopuksi tehtiin vielä puomeja, viimeinen oli loistava. Samainen rata oli epävirallisessa kisassa kolmosten tasontarkastuksen yhteydessä, Kuikelo voitti kisaavat.

Lisäys ke klo 11

Tiistaina illalla tokoiltiin vielä nurmikentillä seurana Marjo&Elmo, Heta&Niji ja Säde&Sepe.

Seuraaminen, alo-luoksetulo, liikkeestä maahanmeno, istuminen ja seisominen ok.

Paikallaolo: Rivissä Sepe, Kuje ja Elmo. Sepeen etäisyyttä vähän reilu metri, Elmoon n. puoli metriä. Olin koko ajan piilossa, Marjo ja Säde näkyvillä. K oli tarkkaavainen ja rauhallinen. Sepe vapautettiin vierestä minun ollessani piilossa, K ei reagoinut lainkaan. Kun Marjo meni vapauttamaan Elmoa, tulin näkyville n. 15m etäisyydelle koirasta. K ei reagoinut ollenkaan. Sivulla silittelin maassa ollessa ja hetken tauon jälkeen käskin istumaan - nousi napakasti.

Ruutu: Tättärää, tajua mitään. K ei muistanut jutun juurta yhtään, eikä paikantanut "sotkuisesta" maasta pientä alustaa -> hakeutui etumerkeille ja kyseli koko ajan. Käskyä ei tajunnut tippaakaan, vaikka on tuntunut osaavan sen. Monta tarjoamista todella lähteltä saatiin tehdä, että K tajusi asian. Suurin etäisyys vain 1,5m.

Nouto: Viimeiseksi tehtiin nouto liikkeenomaisena. K teki täydellisen noudon, mutta sen palauttaessa sivulle kenttien toiselta laidalta juoksee pari pikkukoiraa räkyttäen. K ei häiriintynyt ollenkaan, mutta palkkausleikki jäi lyhyeksi koirien juostessa meidän luoksemme. Noh, otin sitten uudestaan ja ongelmat alkoivat. K lähti hakemaan, mutta pysähtyi parin metrin jälkeen. Käskytin menemään vaan. Tämä ei loppunut useastakaan toistosta, joten väsyneenä päätin ottaa käyttöön tiukemmat keinot kun vahvistaminen ei auttanut. Annoin sitten pakotteeen kun koira kääntyi pois noudosta. Voisin kirjoittaa jälleen uuden luvun kirjaani Näin pilaat koirasi tokoliikkeet... Kuje ei tahtonut nostaa kapulaa maasta ollenkaan, oli paineissa kannustuksesta ja onnistuessa ylitsevuotavista kehuista huolimatta. Kädestä kyllä otti ja toi hienosti sivulle, mutta maasta ei voi ottaa, ei millään. Lopuksi sentään kerran haki leikissä kapulan, mutta voi tuska. Juuri ennen tasontarkastuksia ja kuukausi ennen kisoja... Jippii.