Kirjoitan maanantain ja tiistai erilleen, vaikka vasta tänään (ti) päivitänkin.

Tiistai-päivä kului töissä, hautausmaan kesäkukkien istutuksen merkeissä. Kummasti sitä ihminen kehittyy, iltapäivällä upposivat samettiruusut, hopealehdet ja muut "mummojen kasvit" multaan vallan vikkelästi. Koko loppuviikon jatkuu sama multa- ja vesiralli. Tänään kärähti selkä, huomisesta voi tulla tuskaista kun ollaan vielä aurinkoisemmissa paikoissa...

Illalla töiden jälkeen (poljin kotiin n. 7km maantietä 20min, en olisi uskonut!) lähdettiin lapsukaisten kanssa lenkille suuntana ranta. Kuikelo aloittaa hönkäämisen jo 500m ennen rantaa... Minkäs sille tekee kun tykkää polskutella. Kuivateltiin puistossa ja pelleiltiin kaikkea. Myöhemmin saatiin aikaiseksi treenata tokoa.

Mino
  • paikallamakuu: 4min, ohjaaja piilossa. Tehtiin takapihalla, joten äiti kyttäsi parvekkeelta mitä Maknusti puuhaili, oli vähän kuukkaillut silmät selällään takaa ja rannasta kuuluville äänille, mutta ei ollut ajatellutkaan nousta. Maahanmeno oli ripeä, samoin istumaannousu.
  • seuraaminen: Askelsiirtymisiä oikealla, vasemmalle, taakse. Paikallaan siirtymisiä o(oikea), v (vasen), tk (täyskäännös). Askelsiirtymiset oikealle ja vasemmalle menivät todella upeasti, oikein yllätyin. Paikallasiirtymiset v ja tk myös hyvin, välillä peppu meinaa rullata liikaakin. Takaperin M kyllä peruuttaa hyvin, mutta ei suoraan: peppu heittää aina jompaan kumpaan suuntaan. Ihan perllkiä peruutustreenejä siis koordinaatioksi. Kääntyminen oikeaan oli ok, mutta M meinaa vinottaa ja edistää jälkimmäisessä perusasennossa, korjaantui kuitenkin. Normiseuraamisessa edisti, ei askeltreenitkään auttaneet. Pitää työstää... Namipalkkaa ei kannattaisi käyttää, sillä naksun/kehun jälkeen M rynnii taskua/suuta kohti ja minun käteni on auttamattoman hidas...
  • kaukokäskyt: m-s-m todella hyvin kun olin 20cm etäisyydellä kyykyssä, kauempana kyykyssä koira liikkui ja empi nousemisessa, mutta kun olin seisomassa 30cm päässä, homma toimi jälleen hyvin. Kyykkymagneetti :D i-s-i nousi hieman empien, parani loppua kohti. Istuutuessa toinen takanen kääntyy, ei nouse mutta kääntyy. Käytin hieman käsiapuakin tämän korjaamiseen. I-m-i toimi hyvin alle 2m etäisyydeltä (palasin takaisin päin vaikka M osaa jo avo:n kaket, mutta kun nyt jätin käsimerkit pois).
  • pelleiltiin myös selkään hyppäämistä, Muknusti tajusi jee! :)
Kuje
  • paikallamakuu: 4min, ohjaaja piilossa. Jälleen takapihalla, äidin kyttäys kertoi, että K katseli muualle ajoittain, mutta pää ei pyörinyt eikä ollut yritystäkään nostaa etupäätä. Maahanmenon nopeus ok, istuminen (vaikka oli melkein lonkalla) ok myös.
  • nouto: JESH! Tein kokonaisena liikkeenä, K lähti ok, epäröi puolessa välissä, mutta jatkoi silti kapulalle -> valtaisat kehut kun otti suuhunsa. Sama uudestaan, jälleen pieni vauhdin hidastuminen matkalla, mutta meni sen jälkeen reippaammin. Kolmas meni tuttuun hyvään tapaan.
  • kaukokäskyt: Etäisyys 5m, vaihtelevalla palkkauksella. Teki kaikki vaihdot, vahvistin nopeita.
  • luoksetulon pysäytys: Kakejen hitaiden (jalat ei lähde alta nanosekunnissa) maahanmenojen takia otin liikkeestä maahanmenoja ja sen jälkeen seisomisia. Kuje ennakoi jonkun verran ja valui ikävästi vähän kaikissa. Enemmän palloja.
  • seuraaminen: Kontaktikävelynä käännöksiä tk ja v, kaarteita yms. Koira oli suorassa lähes koko ajan, mutta edisti välillä. Muuten oli ok, mutta en saa tehdä viimeiseksi treeneissä, koska seuraaminen on viettiliike (tai no Kujeella mitään viettiä...).
Selkä poltellen, alaselkä krampissa nukkumaan.