Eilen sunnuntaina käytiin vielä kaunistelemassakin Villähteellä mätsärissä. Kuikuin mielestä näyttelyt on tylsä juttu, mutta söpöili se silti. Pienten sinisten 2. loppujen lopuksi, saatiin ihan kiva "Letherman".
Treenasin tokoa ennen lähtöä. Minon kaket oikein nätit, pallonheitto taakse palkaksi kun tehdää etäällä niin johan nousee istumaan hyvin. Kujeen kaket myöskin hienot. Etenkin Kubsen seuraaminen ihastutti minua: hienoa pepunkäyttöä, ei ottanyt tippaakaan häiriöitä aivan nenän edestä (20cm) kulkeneista vieraista koirista ja paikka oli juuri oikea! Juoksun tk todella hieno.

Töistä puheen on tuo otsikko. 8 tuntia kitkemistä tuntuu selässä aika tehokkaasti. Vihaan vihaan vihaan joka ainoaa rikkaruohoa, etenkin vesiheinää ja jotain epämääräistä pientä ruohoa muistuttavaa, mikä tekee hillittömän tiheän juurakon.
Töiden jälkeen kampaajakäynti piristi. Kasvatan pehkoani uudelleen pitkäksi, vajaa vuosi sitten elokuussa leikeltiin ihan lyhyeksi - kummasti se on kasvanut. Sain otsiksen ja vähän inhimillisemmän mallin, tosin ei kasvuvaiheessa voi ihmeitä tehdä etteivät ne kostaudu myöhemmin.

Agility

Kuje
Koko ryhmä oli paikalla, vähän liikaa koiria. Osmo oli tehnyt mukavat radat jälleen, jaksoin jankata niitä muiden mielestä vähän liikaakin - no sori, että haluan radalta muutakin kuin mennä esteet oikeassa järjestyksessä.
En jaksa kirjoittaa tarkasti, vaan kerron yleisesti. Kepit olivat hienot ekalla radalla, toisella putki imi ja siihen piti puuttua oikein kunnolla, muuten tosi hyvin. Kontakteista radalla vain A, ensimmäisellä kerralla hidas, toisella nopea, kolmannella tuli läpi todella rumasti (??!!??, ilmeisesti käskyä ei tullut, vauhti oli kova ja seliseli...), neljännellä todella hyvin. Kaarrokset Kujeeksi todella pieniä, minä uskalsin käskyttää kunnolla ja ohjaus pelitti ihmeen hyvin. Koira eteni itsenäisesti, luki tarkasti, osasi paljon ja meni hirvittävän kovaa (se kitisi juostessaa :D). Oikein heräsin kesken radan, että hei, mun koirahan juoksee niin etten ehdi ja se osaa edetä itse. Se on harvinainen fiilis se. Etenkin kovasta vauhdista tultuihin takaakiertoihin + leikkauksiin sekä vippauksiin oli todella tyytyväinen. Osasin itse pysytellä riittävän etäällä. :) Putkiin pitkät, nopeat lähettymiset ja täysin kuollut kulma todella upeasti myös leikkaamalla. Olin hirvittävän tyytyväinen, harmi että videokamera päätti olla toimimatta, olisi ollut kiva nähdä näyttikö yhtä hyvältä kuin tuntui.

Toko

Mino
  • ruutu: 1,5m x 1,5m, pienennetty alusta keskellä. Etäisyyksiltä 10m ok, 15m ok, 17m ok. Tähän olisi pitänyt lopettaa. Otin alustan pois ja tein liian pitkältä matkalta, sekä vaadin liikaa. Koira paineessa, pysähteli kesken matkaa, alkoi lähettyä ravaamalla jopa silloin kun alusta oli ruudussa. Näitä reenejä ei saa tulla montaa, sillä liike menee pilalle. Max. 3 ruutua samassa treenissä.
  • kaukokäskyt: Broilerpyörykkä himotti liikaa ja vieressä agia treenaavat koirat myös. M tarjosi itse asennonvaihtoja ja venkoili. Rauhoitin, toimi hyvin. Minolle on ollut vaikea tajuta kaiken jalkojen liikuttamattomuus -treenien jälkeen, että kun nousee istumasta seisomaan, etujalkojen pitää astua askelia eteenpäin. Nyt toimi hienosti i-s-i.
Kuje
  • ruutu: Aloitin ihan läheltä, K meni hienosti pienelle alustalle. Sitten heivasin jo 10m matkalle, eihän se osannut. Pari toistoa 5m ja 7m niin johan lähti 10 metristäkin hyvin.
  • kaukokäskyt: Sanoisinko että kisavalmis liike. Kuje nousee tikkana yhdellä heilautuksella istumaan ja tippuu maahan välittömästi, kummassakaan ei "askella" etujaloilla vaan tekee yhden rivakan liikkeen. Jättebra Qkeli.